Nunta ta în 2020

Pentru cei care mai au speranță

Chiar trebuie să îmi anulez nunta?

Bine ai venit pe blogul nostru despre nunta ta din 2020. Cu siguranță treci printr-o perioadă foarte dificilă. În Germania și Elveția, chiar și în vremuri fără criză, este dificil să organizezi o nuntă. Costurile pentru o nuntă de aproximativ 100 de persoane se ridică foarte ușor la o sumă de 10-15 mii de euro. Iar invitații vin cu cadouri, nu cu bani în plic. Având această provocare acum, foarte multe cupluri sunt nevoite să găsească soluții cât mai satisfăcătoare.

Având perspectiva “de afară”, am încercat să includ în acest blog câteva informații utile pentru situația actuală din România.

Andreas Lüscher

Andreas Lüscher

@New Generation Studio

ngstudio.ro

Un “ice breaker” garantat

Nu pot să cred, ce tare e faza asta!

Filmăm nunți de mulți ani și mirii noștri sunt mereu oameni plini de viață. Așa iese și montajul: dinamic, interactiv, plin de interviuri și distracție. Nici partea romantică nu o lăsăm pe dinafară, dar, în opinia noastră, o nuntă ar trebui să reflecte mult mai mult decât doar romantism.

Un lucru e clar, avem deja nunți anulate sau amânate. Dar nu facem acest blog pentru a recupera ce am pierdut. Facem acest blog pentru cei curajoși, cei care vor să folosească această criză pentru a încerca ceva nou. De aceea cautăm soluții și îi rugăm pe colaboratorii noștri să scrie din experiența lor lucruri care v-ar putea ajuta și pe voi.

Nu mă pot abține să nu introduc această idee nouă, pentru că atunci când am văzut-o pe net, chiar am spus: CE TARE E FAZA ASTA. Nici noi nu am mai filmat ceva asemănător la vreo nuntă de până acum. Nu e o idee swiss made, mă gândesc că englezii au venit cu invenția. Dar cred că ar merge ”numa bine” pentru o nuntă mai mică! Un clip ”MARRYOKE”. Marry ce?! Este un joc de cuvinte între MARRY și KARAOKE. Iată conceptul: realizarea unui videoclip pe fundalul unui hit cunoscut, preferat de miri. Mirii și nuntașii fac playback și dansează. Noi suntem creștini, deci filmăm destul de des la “nunți de pocăiți”, cum se spune în popor. Credeți-mă, la orice nuntă este cel puțin o persoană care să fie ajutorul perfect pentru a face ceva mai ieșit din comun. La o nuntă mai mică, filmarea unui astfel de videoclip aduce acțiune, divertisment și sparge gheața. Și un lucru este GARANTAT, clipul va fi cea mai tare amintire din ziua nunții! Și clar, un pachet  cu un clip marryoke și eventual un clip highlights in stil classic ar fi la un preț mai rentabil.

 

Perfectă pentru vremurile noastre.

O NUNTĂ ”MADE IN GERMANIA”

Jens Weingärtner

Jens Weingärtner

@Weingärtner Drinks @Top Electro

wdrinks.ro

Nunțile mai mici nu sunt ceva ieșit din comun în Germania, Elveția și Austria. O nuntă în stil românesc ar costa o avere în Germania. Doar puțini își pot permite să invite sute de persoane la un restaurant. Rezultatul este faptul că oamenii nu au de ales și astfel devin creativi.

Sunt convins că acum, în contextul crizei, este foarte potrivit să regândim și in România programul standard pe care o nuntă trebuie să îl aibă. O nuntă într-un restaurant mai mic, cu terasă? Sau chiar acasă la cineva din familie care are o grădină frumoasă și destul de spațioasă? De ce nu?

Vă dau câteva idei practice despre cum se poate face o nuntă într-un cerc restrâns de 50-70 de persoane, ca în Germania:

Pentru o nuntă privată organizată vă sfătuiesc să colaborați cu o firmă de catering. Cel mai bine e să vă organizați în așa fel încât să nu fie nevoie de ospătari. Meniul de catering poate să conțină două feluri. Primul fel: un aperitiv, câteva platouri delicioase. Autoservirea ca la un bufet suedez este mult mai placută decât să stai la masă ore întregi și să aștepți să se servească mâncarea. Felul al doilea poate fi livrat cald la locația voastră și să fie servit în farfurii la mese.

Pentru decor, angajați o echipă dedicată care să pregătească un decor drăguț. Nici în Germania oamenii nu au scaune și mese pentru 50 de persoane pe care să le țină în garaj. Cum rezolvăm problema? Închiriem sau împrumutăm, la fel facem și cu frigidere mai mari pentru tort și băutură, la fel și cu paharele. Mai ales în perioada asta ar trebui să fie ușor să găsești o terasă sau un furnizor care să fie dispus să te ajute cu drag.

În România sunt o gramadă de restaurante mai mici cu terasă cu priveliște frumoasă. După ce se mai relaxează un pic situația, vă sfătuiesc să alegeți un astfel de local. Pun pariu că vor avea un loc liber înainte de 2021.

Știu, acum te gândești că invitații tăi vor pleca supărați, pentru că nu au primit nimic deosebit de înaltă calitate. Chiar și cei care sunt obișnuiți cu nunțile în cele mai scumpe restaurante, vor fi uimiți să fie serviți cu o bere nemțească din grâu nefiltrat. Sau cu un vin spumant Schnaufer sau cocktail-uri de calitate cu sau fără alcool. Cel puțin în Germania, astfel de gesturi sunt foarte apreciate. Eu am observat o deschidere foarte mare față de lucruri noi.

Aveți curajul de a încerca ceva nou, nu veți regreta!

Gast

@

………ro

…….:

………..

TEXT TEXT TEXT

 

Ți-a plăcut? DacĂ da, revenim cu drag cu următorul blog direct pe mailul tău!

New Generation Studio

Strada Mihai Eminescu 24

Târgu Mureș

+40 752 437 009

Fă rai din ce ai!

Și o nuntĂ mai mică poate să fie de succes. Acum e momentul să avem curaj SĂ ÎNCERCĂM ceva diferit!

staroste

decor

photosession

video

candy bar

album foto

photobooth

 

situația nu e clară

Dar ne-am gândit

la câteva scenarii

Știm că nu e o situație ideală, e fără precedent…dar soluții putem încerca să găsim. Mereu vor fi. Încercăm să ne adaptăm și să facem tot ce ține de noi, ca evenimentele sociale, corporate, viața în sine, să continue cu tot ce am acumulat până acum. Mergem mai departe. Cu optimism și un gând bun pentru fiecare din voi.

Evenimente cu max 50 de pers

Vor fi limite în ceea ce privește numărul de persoane. Dar asta nu face decât să ne ofere oportunitatea de a face ceva total diferit în ziua nunții.

Transmisie LIVE

 O parte din prietenii voștri, care datorită limitărilor impuse nu vor putea fii prezenți, vor putea urmări ziua nunții voastre LIVE pe un link Youtube.

Doar Anul viitor vor mai fi nunți, în special în perioada rece a anului

În acest caz, e posibil să fie greu să găsiți prestatori în weekenduri în sezonul cald, așa că poate se va începe sezonul nunților mult mai devreme.

Friday wedding

Ați fost obligați să anulați nunta, dar doriți să vă căsătoriți în 2020. Un “Friday Wedding” ar putea fi o variantă bună. În acest caz, ați putea angaja prestatori doar pentru jumătate de zi.